Всички знаем колко важна е храната сутрин. Закуската ни дава енергия

...
Всички знаем колко важна е храната сутрин. Закуската ни дава енергия
Коментари Харесай

1л прясно и 1л кисело мляко, 6 яйца, 4 л. сол- 1 вечер оставяте в хладилника и на сутринта мажете

Всички знаем какъв брой значима е храната заран. Закуската ни дава сила и мощ за продуктивна работа, а яденето заран способства за по-добър метаболизъм. Въпреки това, не постоянно е допустимо или имаме желанието да подготвяме нещо за сутринта.

Ако заран нямате време за готвене, тогава черен самун със сирене с подправки и кимион са идеалната опция за закуска. Те могат да бъдат направени за няколко секунди и просто да ги вземете със себе си на работа, в случай че нямате време да ядете вкъщи.

Но приготвянето на домашно сирене все още лишава няколко часа от вас, тъй че е по-добре да го извършите авансово. А редакторите ни към този момент са подготвили отлична рецепта за вас!

Как да си създадем сирене вкъщи

СЪСТАВКИ

1 л кисело мляко
1 л прясно мляко
6 яйца
4 ч. л. сол
1/3 чаени лъжички червен пипер
щипка кимион
1 скилидка чесън
дребна купчина разнообразни билки: копър, кантарион, зелен лук

ПОДГОТОВКА

За да започнете, изсипете прясното и киселото мляко в тенджерата и го сложете на печката, изчакайте, до момента в който млечната примес се загрее добре (но няма потребност да заври). Докато чакате, разбийте яйцата със сол и когато сместа стане гореща, изсипете яйцата и разбъркайте на слаб огън, до момента в който суроватката се раздели.

След изключване на топлината и се оставя да се охлади сместа за към 2 минути.

Вземете гевгир, сложете го с марля, сгънете в 2 пласта, и изсипете маса там. Смелете чесън и прибавете към сиренето дружно с червен пипер.

Разстелете масата отмерено с лъжица, завъртете марлята във възел и оставете сиренето да се отцеди.

Когато суроватката е изцяло източена, навийте тензухата и сложете сиренето на чинията. На върха на сиренето, покрити с марля, поставете затворен буркан с вода: той ще извършва ролята на подтисничество, за премахване на непотребната влага.

Остава единствено да оставите сиренето в хладилника за през нощта, а на сутринта към този момент ще получите вкусна закуска.

Надяваме се, че рецептата ви харесва. Не забравяйте да споделите по какъв начин да направите сирене у дома с приятелите си в обществените мрежи!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР